Веселин Панов е новият Бариста Шампион на България, който ще представи страната ни на финалите на Световното еспресо първенство в Италия през 2018 г.

16.11.2017

Бариста Веселин Панов е новият носител на титлата Бариста Шампион на България след като доказа уменията си в оспорвана битка с някои от най-добрите баристи у нас. Финалите на Български Бариста Шампионат, на които беше излъчен новият шампион, се проведоха в рамките на Международното изложение за храни, напитки и опаковки Interfood & Drink – гр.София.

прочетете повече »

Какво е най-добро за вкъщи - мляно кафе или кафе на зърна?

20.03.2017

Кафе на зърна или мляно кафе вкъщи – това е истинската дилема пред страстните любители на кафе, като и двете страни на спора имат аргументи „за" и „против". Aко никога не сте пили кафе от прясно смлени зърна, може и да не сте осъзнали, че има разлика.

прочетете повече »

baristo представя Modezia: кафе бленд на Паоло Шимоне

29.02.2016

На 17 Февруари тази година в The Residence Club в София baristo представи Modezia – първия бленд кафе от най-новата си линия Collection. Създател на новия бленд от висококачествени сортове кафе Арабика е италианецът Паоло Шимоне – професионален дегустатор и бариста, и един от най-уважаваните кафе експерти в Италия.

прочетете повече »

baristo Университет: Стартира първият кафе университет за професионалисти и любители

18.02.2016

За пръв път българските кафе специалисти имат възможност за сертифициране към Italian Barista School

прочетете повече »

Кафето се пие само от бяла порцеланова чаша

03.02.2016

Белите порцеланови съдове запазват по-добре ароматите на кафето, са показали направени тестове от Британски учени. Сравнението е с пиене на кафе от прозрачни чаши. Благодарение на белият цвят на чашата (поне от вътрешната страна), можем са получим обективно визуално възприятие за цвета на кафения каймак. Очите са първият сетивен орган, с който се докосваме до кафето и това определя следващите ни усещания.

прочетете повече »

Топ 10 на най-популярните кафе дестинации - част 2

27.01.2016

Етиопия е считана за родината на кафето, тъй като дърветата се появяват за първи път в древна Абисиния, където впоследствие се заражда Етиопия.

прочетете повече »

Топ 10 на най-популярните кафе дестинации

20.01.2016

Отдавна изборът на сорта не се ограничава до „слабо или силно“ и да останеш буден далеч не е основен мотив за консумация

прочетете повече »

Кафето влияе положително на спортистите

13.01.2016

Сътрудници на университета на Джорджия откриха, че кафето влияе положително на спортните резултати, пише "Медикъл нюз тудей".

прочетете повече »

Учени: Пийте повече кафе - удължава живота!

06.01.2016

Почитателите на кафето вече няма нужда да се притесняват от прекомерния прием на ароматната напитка, пише Tech Insider. Скорошно проучване доказва, че пиенето на кафе удължава живота.

прочетете повече »

baristo Collection Modezia

16.12.2015

Първият продукт от линията Baristo Collection нарекохме Modezia. Името произхожда от латинското име на родния град на създателя на бленда - Монца (Италия). Легендата разказва, че през далечния VI в., кралица Теодолинда си почивала край река Ламбро, докато съпругът й бил на лов. В съня си видяла гълъб, който й заръчал да посвети това място на своя Бог (MODO). Теодолинда му отговорила, казвайки „Etiam” (удовлетворение на Божията воля). Комбинацията от двете думи (Modo и Etiam) дала името на града – Модециа (Modœtia).

прочетете повече »

Мобилно приложение Baristo

Apple Appstore Google Play