За Baristo

baristo - сърцето на доброто еспресо

baristo е продукт, грижливо селектиран от най-добрите сортове кафе в света и произведен в едни от най-модерните фабрики в Италия. Селекциите  удовлетворяват изтънчените и високи изисквания на Хотели, Ресторанти, Кафетерии и техните клиенти. baristo ще бъде желан гост в дома ви, както и на работното място.

Доверили сме се на италианските експерти, защото в процеса на обработка на кафе всяка стъпка е важна:

Зеленото кафе baristo: най-добрите плантации в света от десетилетия доставят кафе на нашите италиански партньори. Зеленото кафе е отгледано в съответните региони при постоянни климатични условия и почви - това осигурява постоянните вкусови качества на кафето.

Изпичането на кафе baristo: зърната кафе се подлагат на топлинна обработка от 200-220° при непрекъснато разбъркване. В модерно оборудваните фабрики, където се произвежда baristo, процесът е напълно автоматизиран:

  • изпичането на зърната кафе се извършва чрез обтичане с горещ въздух, без допир със стените на камерата;

  • целият производствен процес протича в  камера с безкислородна среда, за да се неутрализира въздействието на кислорода върху кафеените зърна;

  • постоянно се следи графиката на температурата, за да се постигнат еднакви вкусови качества при всички партиди.

Всички процеси на обработка на зеленото кафе протичат в безкислородна среда - кафеените зърна нямат досег с кислород от момента на изпичане до момента на пакетиране.

Пакетирането на кафе baristo: При вакуумиране се извършва качествен контрол за наличието на остатъчен кислород в опаковката. Кафе baristo се запечатва в специално трипластно амлуминиево фолио.

 Върху опаковката на кафе baristo ще забележите малък пластмасов филтър, поставен за да извежда навън отделенитте газове, без да пропуска кислород в опаковката. По този начин се гарантира запазване максимално дълго на вкуса и аромата на кафе baristo.

Тъй като кафето се пакетира още топло, в самото начало вече готовия пакет изглежда 'сплескан' поради вакуумирането. След известно време започва естествен проецес на отделяне на газове от зърната кафе и опаковката видимо се надува. Това, разбира се, не означава, че са нарушени вкусовите качества на продукта.

 

Мобилно приложение Baristo

Apple Appstore Google Play