История

   Селекциите на кафе Баристо се произвеждат и пакетират в две от най-добрите фабрики в Италия с дългогодишни традиции и опит.


   TAG - “Torrefattori Associati Genova”
Партньорите ни от TAG, Генуа се гордеят с повече от 100 годишната си история. Пристанището на Генуа от векове има ключово значение за кафе индустрията като ‘сборен пункт’ за вносители и производители на кафе. Там възниква и първото училище за експерти по печене на кафе.

През 50те години на миналия век няколко производители на кафе се обединяват в кафе-асоциация (TAG -“Torrefattori Associati Genova”, Обединени Кафе-производители Генуа), която днес притежава една от най-модерно оборудваните фабрики за печене на кафе в Европа.
Експертите от TAG и до днес отделят особено внимание на селекцята и смесването на различни сортова кафе, за да получат най-доброто, съобразно вкусовите изисквания на своите клиенти. Компанията внася сурово кафе, прецизно подбрано от различни региони по света. Модерната лаборатория осигурява мониторинг и поддържане на постоянно качество на продукцията. 
 

През 2004 беше открита нова фабрика за кафе в Серавале Скривиа (Serravalle Scrivia), близо до Генуа. Разположена на площ от 5500 кв. м., оборудвана с най-новите технологии, фабриката има производствен капацитет от 20-25 тона кафе на ден, за всяка работна смяна.

 

2004
Кафе ‘baristo’ получава своето име и първо лого.

2005
Стартира производството на първия продукт от линията baristo – кафе baristo Vending. Производител е италианската компания Cafe Poli.

2006
Планира се разширяване на портфолиото от продукти с търговска марка baristo и започват преговори за производство с фирма TAG (Torrefattori Associati Genoa), Италия.

2007
Вече е на пазара втора селекция вендинг кафе -  baristo Crema, с производител фирма TAG.

2008
Започва производството на кафе дози с марка baristo от фирма Cafe Poli.

Разработва се нова продуктова линия – кафе селекции baristo, предназначени за Хо.Ре.Ка.

2009
През месец юни ХоРеКа кафе линията baristo вече е в продажба.

Започва по-мащабен проект за офисни кафе решения с кафе дози baristo и машини за тях с марка Frog.

Следваща стъпка в популяризирането на търговска марка baristo е разработката и появата в интернет пространството на отделен уеб сайт, посветен на кафе baristo (www.baristo.info).

2010
Изцяло нова тенденция във вендинг бизнеса в България е използването на пълноцветно брандирана картонена вендинг чаша и тя носи логото на кафе baristo.

Кафе baristo започва провеждането на регулярни обучения за приготвяне на кафе и кафе специалитети на служители на свои клиенти. Първият обучаващ е Патрик Вилхелмсон - бариста шампион на България за 2010год.

Участие в изложението за храни и напитки в Inter Expo Center, гр. София.


2011
Започва производството и на мляно кафе в опаковки от по 250 гр. под марката baristo в Poli Caffe, Италия.

През м. юли се осъществява първи износ и продажба на кафе baristo в Румъния.

Кафе baristo участва на изложението Vending Expo в Букурещ (02-05.11.) съвместно с румънския си дистрибутор.

Начало на дистрибуция в Беларус и първи износ.

2012
След като двете селекции вендинг кафе baristo вече са намерили многобройни почитатели, гамата е разширена с още по-висок клас вендинг селекция - baristo Speciale.

През м. май кафе baristo започва комуникация със своите клиенти посредством собствена facebook страница.

През август е пуснато приложение на кафе baristo за iPhone, което информира потребителите къде биха могли да пият или закупят кафе baristo и предлага навигация до съответната локация. baristo е първата марка кафе в България, която предоставя на своите клиенти подобна технологична иновация.

Марката baristo получава свой бленд разтворимо кафе, произвеждано в най-реномираната европейска фабрика DEK, Германия.

На 16-18 октомври се провежда 5-то юбилейно издание на БЕГЕ Експо (изложение на игралната и развлекателната индустрия) в Интер Експо Център, София. Кафе baristo осигурява кафе комфорта на гостите чрез кафе и кафе специалитети, приготвяни от професионален барист.


2013
През месец февруари кафе baristo влиза в ритейл мрежата на магазини Kaufland с три вида мляно кафе в опаковка от 250 гр.

През месец май е получена първата доставка на кафе капсули baristo, които не само допълват асортимента от продукти на марката, но и добавят стойност чрез най-висок клас кафе решения.

От 15 до 17 Май кафе baristo участва в изложението Vending Expo (Букурещ) със собствен щанд.

През месец Август кафе baristo влиза в търговската мрежа от магазини Billa с три селекции мляно кафе в опаковка от 250 гр.

През м. септември започва дистрибуция в: Полша, Латвия, Грузия.

Поради изявен интерес от Facebook фенове и клиенти на кафе baristo, съществуващото приложение за iPhone в разработено и за потребители на OS Android. Приложението е достъпно за безплатно изтегляне от Google Play от 18.11.2013г.

Първи износ на кафе baristo за Украйна.

За втора поредна година Енко Вендинг с кафе baristo предоставя истинско еспресо преживяване и професионално приготвени кафе специалитети на гостите на БЕГЕ Експо, 21-22.10.2013г.

2014
Юбилейна година за марката – кафе baristo става на 10 години!
Време е за промяна и с помощта на екип експерти в областта на маркетинг и рекламата, логото на кафе baristo е с нова визия.

Рожденика получи и обновена интернет страница. Надяваме се, че ви харесва!

Мобилно приложение Baristo

Apple Appstore Google Play